Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εφαρμογή του προγράμματος «Life Skills (Δεξιότητες ζωής) – Διαμορφώνοντας Ενεργούς πολίτες»

Τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων  της  Α΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών , στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣκαθώς και του προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ οργανώνουν  μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων για τη σχολική χρονιά  2014-15


Για την εφαρμογή του προγράμματος «Life Skills – Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες» σε σχολεία της Διεύθυνσής μας, σας ενημερώνουν ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα παρακάτω σχολεία:
21ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης


Το σχολείο μας είναι ανάμεσα στα σχολεία της Α' Διεύθυνσης όπου θα εφαρμοστεί το παραπάνω πρόγραμμα σε τμήματα της Ε' και ΣΤ' τάξης

Το πρόγραμμα αφορά στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων ζωής από τους μαθητές: δεξιότητες δημιουργικής και κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και  λήψης αποφάσεων, επικοινωνίας και συνεργασίας. για την ανάπτυξη προσωπικής και κοινωνικής υπευθυνότητας (ιδιότητα του πολίτη), ώστε να καταστούν ικανοί να διαχειρίζονται αποτελεσματικά προβλήματα και ζητήματα της καθημερινότητας.
Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο σε έξι εργαστήρια και θα πραγματοποιηθεί με συνεργασία του εκπαιδευτικού της τάξης και ειδικά εκπαιδευμένων συνεργατών.

Ο σκοπός των εργαστηρίων είναι να βοηθήσουν τους νέους να αντιμετωπίσουν με επάρκεια τις προκλήσεις της καθημερινότητας, να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις και να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς, ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου