Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κάτι που μπορεί να μη σας χρειάζεται για μας μπορεί να ναι χρήσιμο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Όπως γνωρίζετε το σχολείο μας λειτουργεί με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών (ΕΑΕΠ), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το μάθημα της Πληροφορικής και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Το μάθημα διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα στις δύο πρώτες τάξεις και από δύο ώρες στις υπόλοιπες. Το Εργαστήριο Πληροφορικής βάσει ωρολογίου προγράμματος λειτουργεί είκοσι (20) διδακτικές ώρες την εβδομάδα, (χωρίς το ολοήμερο πρόγραμμα). 
Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του εργαστηρίου αποτελείται από σταθμούς εργασίας των οποίων προμήθεια έγινε τουλάχιστον Δώδεκα χρόνια πριν και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας μόνο σε βασικό επίπεδο. Τα κύρια  προβλήματα εντοπίζονται στη διαχείριση εικόνας και στην άντληση πολυμεσικού υλικού από το διαδίκτυο προκειμένου να υλοποιούνται δραστηριότητες από τους μαθητές. Επιπλέον παρουσιάζουν συχνά δυσλειτουργίες που οφείλονται στην παλαιότητα του υλικού καθώς και στη χρησιμοποίησή του για διάστημα άνω των δέκα ετών σε καθημερινή βάση. Καθημερινά καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για επίλυση  προβλημάτων λειτουργικότητας του υφιστάμενου εξοπλισμού κυρίως μέσω χρησιμοποίησης εξαρτημάτων από πεπαλαιωμένους υπολογιστές που προέρχονται από δωρεές.
Ωστόσο τον τελευταίο καιρό ο εξοπλισμός παρουσιάζει πολλαπλά προβλήματα λειτουργικότητας  σε επίπεδο υλικού, των οποίων η αντιμετώπιση  απαιτεί και οικονομικούς πόρους τους οποίους το σχολείο δεν διαθέτει λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, όπως όλα τα σχολεία. 
Βάσει των ανωτέρω και δεδομένου ότι δεν συνάδει να διδάσκεται μάθημα Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών με εξοπλισμό που αδυνατεί να υποστηρίξει ουσιαστικά το ίδιο το αντικείμενο που καταβάλλεται προσπάθεια να διδαχθεί, σας παρακαλούμε σε περίπτωση που διαθέτετε κάποιον Η/Υ που δεν χρειάζεστε και είναι τεχνολογίας πέντε έως δέκα ετών (επεξεργαστής τουλάχιστον Intel Pentium 4 μονού πυρήνα ή AMD αντίστοιχος), να τον δωρίσετε στο σχολείο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο εργαστήριο αυτοτελώς, ή για εξαγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.



Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου ή τον Καθηγητή Πληροφορικής κ. Καραντώνη Χαράλαμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου