Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα(Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
Εφέτος το υλικό επιμελήθηκε το Τμήμα της Ιρλανδίας. Η βραβευμένη Iρλανδή συγγραφέας Siobhàn Parkinson έγραψε το μήνυμα της ημέρας και την αφίσα φιλοτέχνησε η ιρλανδή εικονογράφος, συγγραφέας και δημιουργός κινούμενων σχεδίων Niamh Sharkey

Στα πλαίσια της ημέρας Παιδικού Βιβλίου, αλλά και των δύο χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης "Διονύσης Μαλούχος" το Σάββατο 4/4/2015 και ώρα 6 - 8 μ.μ το σχολείο μας θα επισκεφτούν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ελένη Πριοβόλου και η εικονογράφος παιδικών βιβλίων Ίρις Σαμαρτζή (Πατήστε πάνω στα ονόματα για ένα σύντομο βιογραφικό) για να συζητήσουν και να δουλέψουν με τα παιδιά για το έργο τους και το παιδικό βιβλίο γενικότερα.
Τα μεγαλύτερα παιδιά θα παρακολουθήσουν την κυρία Ελένη Πριοβόλου στην αίθουσα Μουσικοκινητικής και τα μικρότερα θα εργαστούν με την κυρία Ίριδα Σαμαρτζή στην αίθουσα 4 του ισογείου.


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης
2/4/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
«Από την Γη στη Σελήνη»
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν
Εικαστικό εργαστήρι με την Ίρις Σαμαρτζή
3…2…1 εκτόξευση!
Το ταξίδι μας στη Σελήνη ξεκίνησε.
Ή μάλλον θα ξεκινήσει με την ανάγνωση της ιστορίας του Ίμπυ Μπαρμπικέιν, του διάσημου οπλοποιού, που κοιτάζοντας το φεγγάρι του ήρθε μια τρελή ιδέα: Να φτιάξει ένα τεράστιο κανόνι και να εκτοξεύσει μία οβίδα στο φεγγάρι.
Και ακόμα πιο τρελή: Να μπει κι εκείνος μέσα στην οβίδα.
Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορείς να κάνεις κι εσύ αυτό το ταξίδι;
Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού βιβλίου και με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων της λειτουργίας της Δανειστικής σχολικής βιβλιοθήκης «Διονύσης Μαλούχος», προσκαλεί τους μαθητές Α’-Β’ & Γ’ τάξης, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 18:00 στην αίθουσα 4 στο ισόγειο του σχολείου μας.
Θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας την εικονογράφο Σαμαρτζή Ίριδα σε ένα βιωματικό εργαστήρι, με τα παιδιά μας, όπου θα φτιάξει ο καθένας την οβίδα του, θα τη χωρίσει σε χώρους και θα τη διακοσμήσει όπως θέλει.
Σημείωση: Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος γι αυτό θα σας παρακαλούσαμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας μέχρι την Παρασκευή στα τηλέφωνα: 6984227727 Κοντογιάννη – Στεφανή Μαίρη και 6945069089 Πιπιλάκη –Μανωλοπούλου Χρύσα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού βιβλίου και με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων της λειτουργίας της Δανειστικής σχολικής βιβλιοθήκης «Διονύσης Μαλούχος», προσκαλεί τους μαθητές και τους γονείς της Δ’-Ε’ &ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 18:00 στην αίθουσα μουσικοκινητικής και εικαστικών  του σχολείου μας.
Θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας την συγγραφέα, κα Ελένη Πριοβόλου, σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με την επιλογή θεμάτων που η ίδια διαπραγματεύεται στα βιβλία της.
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή σε ανθρώπους με καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του συλλόγου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου