Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Εγγραφή των μαθητών της ΣΤ' τάξης στο γυμνάσιο

Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες, οι οποίες έχουν επικαιροποιηθεί μετά τις τελευταίες διευκρινίσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τα παραστατικά πιστοποίησης της διεύθυνσής σας


Οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών της ΣΤ΄ στο γυμνάσιο το σχολικό έτος 2015 -2016


Η υπεύθυνη δήλωση για την εγγραφή των παιδιών της ΣΤ’ τάξης στα γυμνάσια θα επιστραφεί στο σχολείο μας μέχρι την Παρασκευή 12/12/14. Η ημερομηνία επιστροφής είναι δεσμευτική ώστε να προλάβουμε τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά θα γραφτούν με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην παρούσα δήλωση και θα σταλούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη δήλωση της δεύτερης ξένης γλώσσας σημειώνουμε ένα Χ δίπλα στη γλώσσα που επιθυμούμε: π.χ. Γαλλική: Χ. Σε περίπτωση που δηλώσουμε σαν πρώτη προτίμηση Ιταλικά ή Ισπανικά και μόνο τότε συμπληρώνουμε ένα Χ και δίπλα στην Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα από κάτω σαν εναλλακτική επιλογή.

Κατά την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή των μαθητών στο γυμνάσιο ως παραστατικό μαζί με τους απολυτήριους τίτλους θα αποστέλλονται στο γυμνάσιο εγγραφής το εκκαθαριστικό της εφορίας ή το έντυπο Ε1 χωρίς τα αριθμητικά στοιχεία (Μόνο όνομα, ΑΦΜ και στοιχεία διεύθυνσης) ή ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) όπου θα φαίνονται τα στοιχεία του κηδεμόνα. Δε θα γίνονται δεκτές δηλώσεις φιλοξενίας με υπεύθυνη δήλωση.

Διαφοροποιήσεις/Εξαιρέσεις:
·      Οι μαθητές των οποίων τα αδέρφια φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στις τάξεις του Γυμνασίου θα τοποθετηθούν αυτόματα και αυτοδίκαια στο Γυμνάσιο όπου φοιτά ο/η αδερφός/-φή τους, μόνο εφόσον οι κηδεμόνες το επιθυμούν και το επιλέξουν στο αντίστοιχο πεδίο της Υπεύθυνης Δήλωσης.
·      Οι μαθητές των οποίων τα αδέρφια φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στην Α’ ή Β΄ Λυκείου θα τοποθετηθούν αυτόματα και αυτοδίκαια στο συστεγαζόμενο με το Λύκειο Γυμνάσιο όπου φοιτά ο/η αδερφός/-φή τους, μόνο εφόσον οι κηδεμόνες το επιθυμούν και το επιλέξουν στο αντίστοιχο πεδίο της Υπεύθυνης Δήλωσης.
Να τονιστεί ότι η δήλωση της τάξης και του σχολείου των άλλων τέκνων είναι δεσμευτική για τους κηδεμόνες και γίνεται προς διευκόλυνση της οικογένειας.
·     Η σχολική μονάδα προτίμησης του κηδεμόνα σε καμιά περίπτωση δεν είναι δεσμευτική για την Υπηρεσία (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας) μας και θα ληφθεί υπόψη μόνο στην περίπτωση που το σχολείο στο οποίο ανήκει χωροταξικά ο μαθητής έχει καλύψει τον αριθμό μαθητών που μπορεί να δεχτεί.
·   Αν ο κηδεμόνας μαθητή ΣΤ΄ τάξης δημοσίου σχολείου επιθυμεί το παιδί του να φοιτήσει σε Ιδιωτικό Γυμνάσιο, θα πρέπει να το δηλώσει στην Υπεύθυνη Δήλωση







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου