Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Θεατρική ομάδα στο σχολείο μας

Μια θεατρική ομάδα από παιδιά της ΣΤ' τάξης συναντιέται κάθε Σάββατο στις 12 στο σχολείο μας και με μεράκι και μεθοδικότητα, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κας Τριάντου Αφροδίτης, μαθαίνει να συνεργάζεται διασκεδάζοντας μέσα από την κοινή δουλειά της προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης. 


ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους σε μια θεατρική παράσταση έχουν πολλαπλά  μαθησιακά, ψυχολογικά και κοινωνικά οφέλη:
 Εμπλουτίζουν τα εκφραστικά τους μέσα.  Δοκιμάζουν καινούρια. Μιμούνται  και ανακαλύπτουν.  Δημιουργούν ένα νέο εαυτό που είναι αρεστός και επιθυμητός. Ο λόγος αποκτά υπόσταση. Ενδυναμώνεται   το λεξιλόγιο και οι λέξεις συνειδητά γίνονται εργαλεία για  έκφραση και επικοινωνία. 
Μαθαίνουν να συνυπάρχουν. Αντιλαμβάνονται στην πράξη το κέρδος της καλής συνεργασίας.
Κοινωνικοποιούνται. Γίνονται μέλη μιας ομάδας που έχει αρχές και κανόνες. Η ομάδα δίνει θάρρος και ισχύ και το κάθε μέλος προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό.
Το θέατρο είναι πράξη που έχει αρχή, εξέλιξη, κορύφωση και τέλος. Τα παιδιά μαθαίνουν να ολοκληρώνουν μια πορεία και να δέχονται τη χαρά της τελείωσης, αλλά και να αντέχουν την απογοήτευση του αποχωρισμού.
Κινητοποιείται το ενδιαφέρον τους για τη λογοτεχνία, τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική και το χορό.
Η θεατρική παράσταση γίνεται αφορμή για αναφορές σε ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα, σε τόπους και ανθρώπους, σε ψυχολογικές καταστάσεις.
Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί και μέτοχοι ενός καλλιτεχνικού γεγονότος. Ανεξάρτητα από το πόσο άρτιο είναι το αποτέλεσμα, έχει δοθεί η ώθηση κι έχει ανοίξει  ο δρόμος προς τις τέχνες και τον πολιτισμό.
                                                               Αφροδίτη Τριάντου
                                                             Καθηγήτρια Αγγλικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου